Gokken op Roulette

Wil je gokken op roulette en ben je benieuwd naar de verschillende inzet mogelijkheden die je tot je beschikking hebt? Je kunt zelf bepalen of je in wilt zetten op een enkel getal met een relatief kleine kans op een grote winst, of dat je aan de andere kant een relatief grote kans wenst op een kleine winst. Wat dat betreft kun je gokken op roulette aan de hand van een strategie of een systeem, of kun je zelf een systeem ontwikkelen door tijdens een gratis oefenspel meer ervaring op te doen.

Kijk in ieder geval altijd goed naar de verhouding tussen de kans op winst en de uitbetaling waar je op kunt rekenen. Op die manier kun je op een verstandige wijze gokken op roulette, mits je je met name na een verlies niet laat meeslepen door negatieve emoties die je niet altijd de beste beslissing laten nemen.

Plein en cheval

Tijdens het gokken op roulette kun je het meeste risico nemen door gebruik te maken van plein of cheval. Het gaat om de franse benamingen van de verschillende inzetmogelijkheden, die staan voor respectievelijk de inzet op een enkel getal, of twee getallen die naast elkaar liggen. Met plein zorg je voor een inzet op een enkel getal, bijvoorbeeld nummer 9 op de roulettetafel. Bij winst krijg je 36x de inzet uitbetaald, waardoor je 35x winst maakt en je zelfs met een inzet van enkele centen een leuk bedrag kunt verdienen.

De cheval inzet plaats je door de chips op het lijntje tussen 2 getallen in te plaatsen. Op die manier speel je op twee verschillende getallen en kun je bij winst rekenen op 17x je inzet als extra uitbetaling. Je merkt dat de uitbetaling direct een stuk lager is, aangezien je aan de andere kant 2x meer kans maakt op winst.

Transversale en carre

Wil je de inzet die je doet tijdens het gokken op roulette verder spreiden, bijvoorbeeld om er haast zeker van te kunnen zijn dat je iedere paar ronden een leuk bedrag bij kunt schrijven? Dan is het bijvoorbeeld een idee om gebruik te maken van transversale, transversale simple of carre. Transversale staat voor de inzet op 3 getallen, die je kunt plaatsen door de coins links of rechts van een drietal getallen te plaatsen, op een horizontale lijn op het bord. Je kunt rekenen op 11x winst op het moment dat je er inderdaad in slaagt om en goede voorspelling te doen. Met transversale simple combineer je transversale en cheval, waardoor je op 6 getallen wedt en je kunt rekenen op 5x uitbetaling als winst.

Dankzij carre heb je de mogelijkheid om op 4 getallen in te zetten, waarmee je kunt rekenen op een uitbetaling van 8x je inzet als winst. Je kunt hierop inzetten door de coins op het kruispunt van de 4 getallen op de roulettetafel te plaatsen. Wat dat dat betreft kun je gokken op roulette op de wijze die je wenst en hoef je daarvoor niet apart op de verschillende getallen in te zetten.

Colonne en colonne a cheval

Indien je de inzet tijdens het gokken op roulette nog verder wilt spreiden is het bijvoorbeeld een goed idee om gebruik te maken van colonne of colonne a cheval. In het eerste geval kies je ervoor om onderaan de roulettetafel een kolom te selecteren. In de kolom bevinden zich 12 getallen, waardoor je op iets minder dan een derde van de getallen kunt inzetten (dankzij de 0 en de eventuele 00 zijn er meer dan 36 getallen beschikbaar). Je krijgt 2x je inzet uitbetaald als winst, waardoor je hiermee beperkte bedragen kunt verdienen. Colonne a cheval zorgt voor een winst bij 24 van de getallen, waardoor je 0,5x je inzet als winst uitgekeerd krijgt indien je een goede voorspelling doet.

Chance simple

Wil je gebruik maken van een roulette strategie? Dan kun je het best gebruik maken van chance simple, waarmee je via rood of zwart, oneven of even of de eerste of laatste 18 getallen zorgt voor bijna 50% kans op winst. Je krijgt 1x je inzet als winst uitgekeerd indien je wint. Indien je gebruik maakt van Frans roulette kun je dankzij de en prison regels gebruik maken van de mogelijkheid je inzet bij de 0 te laten staan tot de volgende ronde.